Zaterdag 20 oktober 2018

Concordia, Oude Markt 15, Enschede

Cinema Obscura @Sickhouse, Ariensplein 1, Enschede
open om 21:00, toegang 12,50 €

Concordia en Cinema Obscura slaan de handen ineen voor een oldschool Grindhouse Double Bill in de stijl van de jaren 70 exploitation klassiekers.

20 oktober beginnen wij de avond om 21:00 in Concordia met de nieuwe film van Panos Cosmatos genaamd Mandy.

Mandy is een revenge movie die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van exploitation. Nicolas Cage, die hier zijn bijnaam Rage Cage eer aan doet heeft zich laten inspireren door genrefavorieten zoals Friday the 13th, Evil Dead, Hellraiser en meer. Combineer dit met de hallucigene sfeer waar Cosmatos om bekend staat en je hebt een instant klassieker.

Om 0:00 gaan we door in Cinema Obscura met Evil Dead, één van de films waar Cage en Cosmatos inspiratie uit geput heeft.

The Evil Dead is een liefdesproject van Sam Raimi. Tegenwoordig is hij bekender als de regisseur van de eerste Spider-Man trilogie, maar hij begon in de horror scene. The Evil Dead is de eerste uit een trilogie van Splatsticks (splatter-comedy’s) en een tv serie. Hierin geeft Bruce Campbell gestalte aan cult icoon Ash die de strijd aangaat met de ondoden die hij zelf per ongeluk opgeroepen heeft. Zie in het eerste deel waar de hype begonnen is.